torstai 22. joulukuuta 2011

US Virging Islands, Mahogany Run

St. Thomaksen piskuinen keidas jenkkien Neitsytsaarilla omaa upean Mahogany Run golfkentän. Kenttä on sovitettu saaren pohjoispuolelle, lähelle kauneudestaan kuuluisaa Magen´s beach:ia. Saaren toiselle puolelle saapuvilta risteilijöiltä matkaa on vain vähän, mutta mutkaisilla ja kapeilla teillä aikaa kuluu hyvinkin kolme varttia suuntaansa.
1#, koiranjalkaa oikealle viimeisen puun kohdalta. Rysäytin avauksen puitten keskelle rauta nelosella, väylän tuloksena; "tämähän on vain leikkiä.."

Oasis Of The Seas, maailman suurin risteilyalus, oli siirtymisvälineemme seitsemän päivän saarikierroksellamme. Vesille päästiin Floridan Fort Lauderdalesta, ensimmäinen pysäkki Bahamalla, toinen St. Thomaksella ja kolmas St. Phillipsburgissa. Muut päivät vietimmekin sitten merta kyntäen, varsinkin alkumatka oli todellakin kyntämistä - 32 m/s puhaltaneen trooppisen tuulenvirin ansiosta.

Pelikaverit olivat vähissä, joten päätin yrittää omin nokkineni bongata ainakin yhden kentän tällä reissulla. Ensimmäinen yritykseni Bahamalla oli surkuhupaisa. Strategiani oli särmikkään suoraviivainen, marssin laivalta suoraan taksikopille ja ilmoitin aikomuksestani mennä jonnekin lähelle pelaamaan.. Taksikuski johdatteli minut joukkokuljetukseen joka oli menossa "Atlantis" -hotellille, hotellin kenttä kuulemma oli auki myös vieraspelaajille. Perillä selvisikin että kenttä on vain jäsenille ja hotelliin majoittuneille, eipä siinä muuta kuin samalla shutlella takaisin (veloituksetta). Sain sitten paluumatkalla kuskilta vinkin toisesta kentästä joka olisi kaikelle kansalle avoin, sinne kuulemma pääsi helposti ja halvalla bussilla nro 10. Minähän jäin sitten bussia odottelemaan, mutta onnekseni linjuria ei kuulunut. Turhautuneena odotteluun menin taas uudelta taksikuskilta kyselemään vinkatusta kentästä, saaren ehkä ainoa umpirehellinen suhööri kertoikin minulle ko. kentän olevan rakennustöiden alla ja siis kiinni. Bahaman golfreissu kääntyikin näin paikallisoluen  kannatuskierrokseksi.

St. Thomakselle järjestettiin laivalta golfaktiviteetti. Ehdin nippanappa mukaan aivan viime tingassa, kiitos armaan vaimoni joka retken hoksasi laivan aktiviteettiviidakosta.

Mahogany Run kannattaa pelata auton kanssa, maasto on kumpuilevaa ja etäisyydet greeneiltä teeboxseille ovat monella väylällä pitkiä. Lisäksi ilmasto on luonnollisesti kuuma ja kostea näillä leveyksillä. Laivalta ostettu voucheri sisältää pelioikeuden, kyydit ja muutaman pallon sekä golfautot, hintaa paketille kertyy 199 dollaria. Tuohon edelliseen pitää lisätä vielä mailojen vuokra, josta selviää 60 taalalla. Ihan halpaa ei ole pelaaminen päiväntasaajalla, mutta itse lohduttelin lompakkoani sillä että eipähän tarvinnut enää loppumatkasta miettiä minne matkakassansa on hukannut.

Väylät 13, 14 ja 15 muodostavat kuuluisan "Devils triangelin" eli kotoisemmin Bermudan kolmion. Mainitut väylät ovatkin melko kinkkisiä rotkojen ja mereltä puhaltelevan tuulen takia. Kannattaa käydä tsekkaamassa! 

Iguaani  hymyili etukäteen lyönneillemme väylällä 14 (par 3), tuloksena par