keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Maailman suurin kamerakauppa B&H New York

CANON EF8-15 f/4L Fisheye USM
28.3.2012 Manhattan New York.

Tuulista ja kylmää on kelit Manhattanilla, mutta mielenkiintoista kuvattavaa löytyy joka puolelta muistikortin täydeltä!

B&H photovideo store rikastui käynnistäni yhden kalansilmäobiskan verran ja minä taas sain arvokkaan kokemuksen maailman suurimman kamerakaupan toiminnoista. B&H:lla on kovat turvatoimet ja sainkin jättää painavan kamerareppuni heti ovensuun säilytyspaikkaan. Vartijat selvästi valikoivat kulkijoista ne ketkä päästivät reppuineen myymälään ja ketkä eivät.

B&H sijaitsee osoitteessa 34th Street at 9th Avenue.
Kauppa on kaksikerroksinen ja ymmärrettävästi sisältää kaiken mitä valokuvaus ja videointi pitää sisällään. Osastot on kategoroiru hienosti niin että minkä tahansa tuotteen löytää helposti. Työntekijöitä on runsaasti amerikkalaiseen tapaan ja palvelua saa herkästi. Itse ostaminen tapahtuu kuitenkin varsinaisten palvelutiskien kautta.

Ostettu tuote käväisee liukuhihnan välityksellä palvelutiskillä identifioitavana ja maksu tapahtuu palveutiskiltä saadun kuitin kanssa alakerran counter -tiskillä. Lopulta maksukuittia vastaan saat ostoksesi luovutustiskiltä. Aika hyvin jonot tiskeillä kuitenkin soljuvat, eli systeemi on ensi hämmästelystä huolimatta oikein toimiva.


Times Square