sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Route 66, eräs päivä Chigacossa


Ohare:n kentällä vilskettä ilmassa ja autovuokraamossa
 28. syyskuuta, lähtöpäivä tien päälle! Isolla porukalla kaikki ei kuitenkaan välttämättä mene niinkuin elokuvissa. Suurin osa porukastamme ajaa viidentuhannen kilometrin Route 66 reissumme tyylikkäästi moottoripyörillä. Neljä osallistujaamme sen sijaan valitsi autot jo noin vuosi sitten matkalle ilmoittautumisen yhteydessä.

Auton malli luonnollisesti kiinnosti meitä matkaajia samalla tavalla kuin motoristeja pyörien mallitkin. Päädyimme Mikon kanssa yksimielisesti Fordin Mustangiin ja esitimme myös toivomuksia auton varustelutason suhteen. Mussen piti olla ehdottomasti avomalli ja isolla koneella tietty...


Vaihtoehtoinen kulkupeli #1


Alamo -autonvuokraus kuitenkin petti pahan kerran, heti tiskillä meille tehtiin vilpittömän selväksi että kyseisessä puulaakissa ei ole Mustangeja ollenkaan. Olimme ymmärrettävästi jokseenkin lievästi ilmaistuna "ärsyyntyneitä" asioiden tilaan.

Vaihtoehtoiset kaarat, Chervoletin Camaro convertible:t olivat kaikki menossa. Oman mausteensa asioiden tilaan toi tulopäivänämme sattunut tuhopoltto lentokentällämme. Kentän työntekijä oli sytyttänyt jotain tuleen, parituhatta (!) lentoa oli peruttu ja siirretty. Onneksi me pääsimme silloin laskeutumaan.

Kämppikseni Mikko otti autohomman hanskaansa ja tylytti konttorin päällikköä siinä määrin että vaihtoehtoiset kulkupelit alkoivat löytymään ja vuokraus onnistumaan. Toinen autoista palautui "keskustellessamme" konttoripäällikön kanssa ja toinenkin palautunee vielä tänä iltana vuokraamoon.

Päädyimme Mikon kanssa jäädä vielä odottelemaan jälkimmäistä kulkupeliä. Auto on luvattu tänään ilta yhdeksään mennessä vuokraamolle. Jäämme vielä yhdeksi yöksi hurmaavaan hotelliimme kun motoristit ja auto nro 1 matkaavat tälläkin hetkellä kohti ensimmäistä etappiamme Illinoisin Springsfieldiä.

Käskynjako ennen motoristien lähtöä - matkanjohtaja Emppu Nieminen
Huomenna maanantaina meillä on sitten kahden päivän ajo kirittävänä mikäli mielimme saada pääjoukon kiinni. Historic Route 66 saattaa jäädä siis alkutaipaleen osalta vähemmälle ja oiomme matkaa pitkin nopeita (ja tietullillisia) interstateja.
Asfaltinnielijä


Tänä iltana saadaan siis vielä ajella edestakaisin Oharen lentokentälle autoa hakemaan ja väliaikaista autoa palauttamaan. Siinä välissä oli vielä suunnitelmaa käydä "keskustassa" pilvenpiirtäjiä ja sensemmoisia ihmettelemässä. Saapas nähdä jaksetaanko sinne enää lähteä, täältä Joliet:ista kun on puoli tuntia matkaa joka suuntaan - kentälle kuin myös keskustaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti