tiistai 30. syyskuuta 2014

Route 66, Lebanon - Tulsa. Missourista Oklahomaan.

Osavaltion vaihto taas, tänään kirmaisimme kohtalaisen siirtymän Missourin Lebanonista Oklahomaan Tulsaan. Lebanonin motellimme, Munger Moss, edusti periamerikkalaista majoituskulttuuria parhaimmillaan. Mamma kassalla oli tiukkana mm. huoneen 66 avaimista - ne kun tuppaavat silloin tällöin jäämään matkalaisilta palauttamatta.
Lähtö Lebanonista


Aamupalaa ei saanut motellilta. Ajoimme viisi minuuttia "Faye's Dineriin", sekin ehta ja aito amerikkalainen syöttölä. Hyvät eväät saatiin kuitenkin kohtuulliseen hintaan ja nopsasti toimi palvelu.
Aamupala Lebanonissa

Aamupalan jälkeen hiottiin vielä päivän ajosuunnitelmaa.
Lähdön tunnelmaa
Pysyttelimme taas mahdollisimman paljon aidolla ja merkityllä "Historic Route 66" tiellä joka kiemurtelee Interstate 44:jän molemmin puolin. Päivän puolivälin paikkeille sattui upea entisöity huoltoasemamuseo.

Historiallinen huoltoasema matkan varrelta
Kreikkalais-iranilainen ravintola Joplinissa sai jackpotin kun tusina matkalaisia sattui pysähtymään juuri heidän hiljaisen ravintolansa kohdalle. Ruoka oli kuitenkin erittäinkin hyvää ja varmasti terveellisintä tähän mennessä jenkkilässä maistettua.
Kuka ottaa kaljan? Kreikkalainen ravintola Iranilaisen perheen vetämänä
Hetken matkaa suorimme pitkin motaria. Tietulli ahmaisi muutaman taalan kun palasimme historiallisten teiden pariin. Moottoripyörien lisäksi karavaanissamme on nämä upeat 2014 vm Camarot.
Tietulli ja Vesku


Pitkällä matkalla sattuu ja tapahtuu. Tässä ihmetellään suuntimia, ajoimme muutaman mailin harhaan muutama kymmenen mailia ennen Tulsaa. Moottoriteitä käyttämällä eksyminen on lähes mahdotonta, mutta maaseututeillä pitää olla tarkkana kääntymisten suhteen.

Huomenissa onkin sitten pitempi, yli 600 kilometrin, siirtymä tiedossa.
Pitäähän sitä kerran vikaankin ajaa...

2 kommenttia: