sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Golf summary

Golfkentillä syksy piilottaa poloisien pelaajien pallot kuivuneiden lehtien alle. Lätäköiden vesi tirskuu ehtoopuolen golfkenkien saumoissa. Koko kesän saldoksi jää aina muutama mukava kierros, eli pelit joidenka tuloskortit säilyy pitkään työpöydän laidalla - tasavahvoissa asemissa perheen valokuvien kanssa.

Henkilökohtainen golfsaldoni on 71 kokonaista kierrosta tänä vuonna. Se tekee noin 320 tuntia liikuntaa peruskestävyysalueen keskisykkeelläni (110). Varsinaiselle pelikaudelle laskettuna kehitin kuntoni perusjalkaa siis 2,3 tuntia joka ainoa päivä (ajalla touko-syyskuu, 150 pv.) Ilmankos valmisteluharjoitus Pispalan Portaissa meni eilen helpommin kuin vuoden 2008 vastaavat.

Peruskestävyys on se kunnon osa joka kaikista helpoimmin laiminlyödään, myös huippu-urheilupiireissä. Harjoittelu ei oikein tunnu vastaavan siihen "hukattua" aikaa, kun koko aikana ei hiki irtoa. Mutta, kestävyyskunnon ja maximivoiman optimaalisen kehityksen taustalla on aina erinomainen peruskunto.

Kuva golfhanskastani, torstain sateisen kisan, ja sen auton takakontissa vietetyn yön jälkeen, kertoo jotain tuntemuksistani lajiin tällä hetkellä... Ehkäpä peli ei sujunut ihan mallikelpoisesti kun varusteetkin olivat huoltamatta.

Huomasin hanskan ryppyisen olemuksen auton takakontissa porrastreenin jälkeen. Sommittelin ensin kuvalle taustaksi golfbägiä mailoineen, sitten konepeltiä ja sorapihaa. Lopulta ymmärsin hanskan itsessään kertovan koko tarinan, siis mahdollisimman yksinkertainen ja neutraali tausta. Auton takakontin luukun sisäpuolelle on kiinnitetty musta äänieristehuopa, sain hanskan kiinni siihen helposti sen tarrakiinnikkeellä.
Luonnonvalo riitti pilvisenä iltapäivänä vielä ISO 1600 herkkyydellä, aukko 4.0, polttoväli 75, aika 1/125 käsivaralta. Pakettiobiska ef 24-105L 4.0 is usm. Canon eos 5D mark II.

Peruskuntoilu jatkuu tänään, Hiisi-golfia Lempäälässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti