tiistai 20. syyskuuta 2011

Pispalan kautta Himalayalle

Vietin eilen laatuaikaa Sirpan ja Leevi-koiramme kanssa tallustellen edestakaisin Pispalan portaita Tampereella. Varustuksena meillä (kannettavan koiran lisäksi) oli päiväreput, joissa tietty kaikki tulevaa Nepalin reissua varten suunnittelemamme kamat. Onneksi suurimman osan vaatteista ja tavaroista kantaa reissulla paikalliset porterit. Sää oli eilen mainio, ja portaissa viihtyi lisäksemme kaikenlaisia urheilijoita. Tungosta ei kuitenkaan ollut, joten saimme suunnitelman mukaiset kolme nousua tehdyksi ilman jonottamista.
Kokeilin kameravarustusta ja tulin siihen tulokseen että kantamani ef 70-200L f2.8 is usm on turhan painava jötikkä rinteeseen. Täytynee tyytyä pakettiobiskaan, tai jos talous antaa periksin niin sitten hankintaan 24-70L f2.8 is usm. Testasin myös BG-E6 akku/ pystykuvauskahvaa kiinnitettynä kameraan. Kamera oli kävelyn aikana kiinni Cotton Carrierin liivissä rinnan päällä. Varustus osoittautui ongelmalliseksi koska akkukahva lisää muutenkin isokokoisen kameran kokoa ja kiinnitettynä rintapidikkeeseen estää näkemästä kenkien kärkiä alaspäin kävellessä. Muuten varustus tuntui napakalta ja tutulta. Reppuna minulla on Haglöfsin Tight Pro 48 litrainen ja kengät Lowalta. Takki Jack Wolfskin ja ohutta fleeceä alle urheilupaidan kanssa.

Normaalilla kävelyrytmillä portaat kapuaa viidessä - kuudessa minuutissa per suunta. Käykääpäs kokeilemassa, laskekaa raput niin monta kertaa että saatte peräkkäin kaksi samaa tulosta. Samalla voitte selvittää vuoristokuntonne, viisi peräkkäistä nousua/laskua kahdeksan kilon repun kanssa ilman taukoja ja olette riittävän hyvässä kunnossa esimerkiksi Everestin perusleirin reissulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti