keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Lontoossa

Camera Canon EOS 5D Mark II
Exposure 0.008 sec (1/125)
Aperture f/4.0
Focal Length 105 mm
ISO Speed 1600
Tyttäremme sai viime joulukuussa aivan kuningasidean - iskän kanssa piti päästä Lontooseen. No, jotenkin arvasin reissun liittyvän ostoshässäkkään, joten varauduin mentaalisti tahkoamaan Oxfordstreetiä edestakaisin. Lennot tilattiin Ryanairilta "näppärästi" netissä.

Hotellikin onnistuttiin varaamaan, tarjontaa oli vähintäänkin riittävästi. Yritimme tietenkin etsiä erittäin edullista, hyvätasoista ja sijainniltaan loistavaa majapaikkaa. Aivan luonnollisesti nuo kaikki kriteerit eivät täyttyneet varaamamme hotellin suhteen. Saimme kuitenkin edullisen ja hyvällä paikalla sijaitsevan majapaikan nimeltään Wellington Hotel. Kävellen Oxfordstreetille meni 45´, Westminster Abbey 20´, London Eye 30´ ja Piccadilly Circuit 30´. Hotellin henkilökunta oli oikein kohteliasta ja mukavaa, jopa aamupala oli ihan brittiläiseksi kelvollinen. Hotellissa tuntui selvästi historian havinaa; vuoteetkin oli hankittu 1. maailmansodan ylijäämävarastosta. Kaiken kaikkiaan kokemus oli ihan positiivinen, ainut mitä oikeasti olisin toivonut oli vessa ja suihku omassa huoneessa.

Aivan pakollisia turistikohteita meille olivat Harrodsin tavaratalo, London Eye ja Madame Tussaudsin vahakabinetti. Kuvia tuli luonnollisesti räpsittyä ja niitä voi katsella Flickrissä. Maailmanpyörä oli kiva ja tavaratalo iso, mutta vahakabinetti oli poikkeuksellisen miellyttävä yllätys. Tussaudsin "nuket" olivat erittäin hyvin tehdyt ja aidon ihmisen näköisiä, ja niitä oli paljon - useassa kerroksessa. Suosittelen Thussaudia! Niin, ja siellä minä tuohon Tomppaankin törmäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti