maanantai 6. lokakuuta 2014

US Route 66, Gallup - Page. Navaho intiaanien mailla

Tänään 5.10. ajettiin upeaa maisemareittiä intiaanireservaattien maitten halki. Arizonan lakeudet ja upeat hiekkakivivuoret kuvittivat maisemaa, eikä voinut muuta kuin suu auki ihmetellä maisemia. On muuten John Wayneilla ollut jonkinmoinen urakka ratsastella pitkin preerioita kylästä toiseen.


Gallup oli kohtalaisen pieni paikka ja kylät senkuin pienenivät matkan edetessä. Valitsimme nyt ensi kertaa kohteita Route 66 tien ulkopuolelta. Suuntasimme Harrikat ja Camarot kohti -----------------. Kanjoni on hyvin merkitty ja tien varrella on viisi - kuusi parkkialuetta joilta pääsee helposti rotkon reunoille luonnon monumentteja ihastelemaan.


Kanjonivierailun jälkeen jatkoimme kohti seuraavaa yöpaikkaamme Arizonan Page:a. Matkalla tutustuimme paikallisen vähimmistökansan synkempään puoleen kun huoltoasemakäynnillä muutama huumeissa ja kaasuissa henkimaailman nurjemmalle puolelle siirtynyt kansalainen lähestyi meitä hieman agressiivisessa mielessä. Tyyppi käskytti meitä häipymään (!! kenelle tulee mieleen ruveta soittamaan suuta tusinalle harrikka-äijiä??)

Loppumatka menikin mukavammissa merkeissä, maisemat senkun paranivat. Page Arizonassa oli kohteemme ja saavutimme sen auringon laskun aikaan kuten näillä main on ollut tapana villin lännen malliin. Harmillisesti huoneen luovutuksessa menivät viimeiset kalliit minuutit hukkaan ja en ihan ehtinyt bongaamalleni maisemapaikalle ikuistamaan auringon viimeisiä säteitä.

Iltaa vietettiin tällä kertaa hotellin lähellä pizzeriassa. Kuvia on nyt surkeiden nettilinjojen vuoksi hieman vähemmän. Nyt aamulla tuntuu pelittävän jotenkuten, tästä hiippaillaankin seuraavaksi Utahiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti