keskiviikko 8. lokakuuta 2014

US Route66 - kolme osavaltiota yhdessä päivässä!

Perhana, aamulla lähdettiin Utahin Kanab:ista ja auringonlaskun aikaan (kuten täällä villissä lännessä on tapana) oltiinkin jo Las Vegasissa!
Kolme osavaltiota yhdessä päivässä, tosin reittimme kulki näppärästi osavaltioiden kulmilla niin että välimatka muodostui minimaaliseksi. Lähtö siis Utahin Kanabista joka on Arizonan ja Utahin rajalla, rajan ylitys taas Arizonaan ja lopuksi Nevadan Las Vegasiin.

Pääsin itsekin kuvaan kun Mikko tarttui kameraan - good job!

Utahissa pääsimme heti aamusta tutustumaan upeaan luonnonpuistoon "Zion National Park". Puistossa olisi mennyt helposti koko himputin päivä, mutta aikataulumme ei juuri antanut periksi satulasta nousulle (tai camaron jakkaralta nousulle meidän tapauksessamme).

Kukkaispoika Mika

Matka jatkui, kartalla kaikki näytti taas naurettavan lyhyeltä, mutta tämä maa on niin pirun valtava että saimme vääntää hanaa aivan tosissamme ehtieksämme ajoissa seuraaville suunnitelluille pysähdyspaikoille.

Zion Park Utah

Ruokailu hoidettiin tänään kolmessa eri paikassa. Koneet parkkiin taco-paikalle ja osa porukkaa Burger Kingiin, toiset tacolle ja kolmannet tien toiselle puolelle sushille.


Hoover Dam lähellä Vegasia oli sitten se isompi pysäkki tänään. Tulimme Nevadan puolelta padolle ja en millään meinannut ymmärtää tulokulmaa kun luulin tulevamme Arizonan kautta. No lopulta paksumpaankin kalloon mahtui päivän kuviomme. Uusi Hooverin rotkon ylittävä rajasilta jäi kuitenkin nyt kokematta, se oli kyllä suuri suru, sillä sillalta olisi ollut spektakulaariset näkymät padolle.

Esa-Pekka, Markku ja Jari Hooverilla

Hooverilta ei sitten ollutkaan kuin parikymmentä pikku mailia hotellillemme Excaliburiin Las Vegasiin. Ajoimme tarkoituksella perstuntumalla ja matkanjohtaja Emppu toi meidät hienosti suoraan hotellin pihaan yhdessä rykelmässä. Ryhmä-ajo on nimittäin taitolaji näissä ruuhka-kylissä, jenkit puikkaa uskomattoman pieniin väleihin jos vain antaa yhtään tilaa.

Mikko turistina Hoover Damilla

Matkanjohtan kirjoitellessa meitä sisään sain pojista kivan potretin Excaliburin takapihalla. Oltiin vähän myös ryytyneitä pitkästä ajopäivästä - ja menneistä maileista. Nyt on sitten pari kokonaista "vapaapäivää" täällä Vegasissa. Seuraava päivitys sitten kun täältä poistumme!

Timppa, Mika, Markku ja Jari pitkän päivän jälkeen Las Vegasissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti