sunnuntai 12. lokakuuta 2014

US Route 66, kuin viimeistä päivää..

Kaikki kiva päättyy aikanaan, niin myös pitkä matkamme Chigacosta Los Angelesin Santa Monicaan.
Viimeistä edellinen etappi Kuoleman laakson jälkeen Baker:ista Barstowiin ajettiin "kuin viimeistä päivää", ilta kerkesi pimenemään ja painelimme highway:ta oikeastaan ensimmäistä kertaa reissun aikana öisissä tunnelmissa. Liikennettä oli kolmi-viisikaistaisella tiellä vallan pirusti, ohittelimme "hitaampia" ja ryhmämme meinasi venyä välillä toivottoman pitkäksi. Moottoripyöräilijämme pysyivät paremmin ryhmänä, kun taas meidän autoilijoiden riesana olivat "väliin tunkijat".
Melkein koko joukkio kasassa Santa Monican laiturilla

Reitin aloituspisteemme oli Illinoisin osavaltiossa Chigagossa. Osavaltioita kertyi melkoinen määrä. Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona ja California. Bonuksena vielä Utah jossa kävimme yöpymässä ja heittämässä lenkin upeassa Zionin kansallispuistossa.

Päivitys! Kappas - tästähän puuttui kokonainen yksi osavaltio eli Nevada!

Kymmenen osavaltiota siis kierrettiin ja kilometrejä kertyi huimat 5000 Camarojen ja Harrikoitten mittareihin. Vältyimme suuremmilta ongelmilta, kerran jouduimme käymään korjaamolla kun matkanjohtajan pyörän kaasukahva lopetti toimintansa. Mikon ja minun Chevrolet Camaro ilmoitti viimeisellä etapilla haluavansa lisää öljyä koneeseen, mutta eipä sille asialle mitään ehditty tehdä kun autot ja pyörät palautettiin saman tien.
Matkanjohtaja Emppu ottaa vauhtia kohti uusia seikkailuja

Voin hyvin suositella matkaa kaikille elämyksiä kerääville maailmanmatkaajille. Porukka kannattaa kuitenkin tietää ja tuntea etukäteen ettei tule mitään yllätyksiä. Meidän reissullamme kaikki meni loistavasti kun Timo oli koollekutsujana ja hän tietty tunsi kaikki meidät erikseen ennalta.
Upeat aallot pyyhkivät Los Angelisin rantoja

Tänään alkaa pitkä kotimatka. LAX, Los Angelisin lentokenttä on aivan hotellimme Growne Plazan lähellä, tosin taksikyydin päässä. Eilisiltainen päätösillallisemme sen sijaan Santa Monicassa kesti taksikyydillä yli puoli tuntia per suunta.
Bubba-Cump ravintolassa päätösillallisella

Matkan päätöstä juhlittiin hillitysti mutta asiaankuuluvasti upealla illallisella Santa Monican laiturilla Bubba-Cump -ravintolassa. Syöttölä on saanut nimensä "Forrest Cump" -elokuvan "Bubban" roolin mukaan. Kaikki jotka kyseisen filmin ovat nähneet arvaavat varmasti mitä apetta ravintelissa tarjoillaan.
Paikalliset pojanviikarit ongella Santa Monica Pier:sin päässä, makrilli tuli

Jenkkityyliin tarjoamiset olivat ylitsepursuavan runsaat, söinkin itseni aivan ähkyksi. Samalla tuli tehtyä pyhä päätös paremmista elintavoista kotiin tultua. Tässä maassa laihdutuskuuri aloittaminen onkin lähes mahdoton asia...
Suurimmat kiitokset koko huippumukavalle ryhmälle ainutlaatuisesta elämyksestä kanssanne. Erityiskiitokset Aheriston Timpalle siitä että kutsuit mukaan ja vähintään samankokoiset kiitokset Mustalan Mikolle, kämppikselle ja ykköskuskille, ystävistä jaloimmalle!
Kaikki kiva päättyy aikanaan. Kotiin onkin jo ikävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti